SM-konventet på Bosön

Publicerad
DSC03601

I samband med SM-finalen arrangerade Stockholms Innebandyförbund i samverkan med Svenska Innebandyförbundet det årliga SM-konventet på Bosön. Hela 120 personer från föreningar runt om i innebandysverige deltog på konventet som avslutades med att kolla på SM-finalen i Avicii Arena.
"Det är extra roligt att vara medarrangör när det är ett distrikt som arrangerar. Deltagarna som kommer hit får möjlighet att nätverka och höra om goda exempel från föreningar runt om i hela Sverige", säger Hanna Wiklund, barn- och ungdomsansvarig på Svenska Innebandyförbundet.

Inför konventet fick deltagarna välja mellan att gå på föreningskonferens, parakonferens eller utbildning för svart nivå.

Parakonferensen
Sedan beslutet om att parainnebandy kommer att förflyttas från Svenska Parasportförbundet till Svenska Innebandyförbundet har en inkluderingsprocess påbörjats. Målet med inkluderingsprocessen är att parainnebandy ska vara en naturlig och självklar del av Svensk Innebandy - inte en särlösning.

Syftet med parakonferensen var att öka kunskapen kring parasport och inkluderingsprocessen för att ge bättre förutsättningar till utövare, ledare och föreningar som bedriver parainnebandyverksamhet. 

– Jag vill att deltagarna på parakonferensen ska ta med sig erfarenheter kring hur andra jobbar med parainnebandy, vilka utmaningar som finns och hur man kan bemöta dem, säger Jonatan Petersson, parainnebandyansvarig på Svenska Innebandyförbundet.

Parakonferensen fokuserade på att utbilda kring inkluderingsprocessens fyra fokusområden och även på gruppdiskussioner och erfarenhetsutbyte mellan föreningar. Parakonferensen hölls av parainnebandyansvarige Jonatan Petersson, Inez Rehn som är inkluderingsansvarig på Svenska Innebandyförbundet och Elin Walfridsson, konsulent på Gävleborgs Parasportförbund.

– Jag tar med mig många nya perspektiv kring andras idéer och tankar om parainnebandyn i Sverige. Det är jätteintressant att vi jobbar väldigt olika men att vi ofta hittar gemensamma nämnare kring många delar. Det blir spännande att se vad vi tar med till framtiden, säger Maja Lindsjö, deltagare från Warberg IC. 

Förening Lyssnar Para Konvent

Föreningskonferensen

Riksidrottsförbundet har nya riktlinjer för barn- och ungdomsidrott där fokus ligger på trygghet, delaktighet, glädje, allsidighet och hälsa. Därför låg fokus på dessa fem områden under föreningskonferensen.

– Tillsammans fick vi mer kunskap och nya insikter kring trygghet, glädje, delaktighet, hälsa och allsidighet. Superkul att få ta del av goda exempel från föreningar också som gör så mycket bra saker för våra barn och ungdomar, säger Josefine Sinclair, föreningsutvecklingsansvarig på Svenska Innebandyförbundet. 

På plats var organisationen Suicide Zero, stiftelsen Friends samt flera föreningar som fick visa upp goda exempel på hur man kan jobba för att utveckla sin förening och hur man kan göra för att behålla och rekrytera spelare.

Föreningen Kustens IF visade både upp goda exempel på deras arbete för fler unga ledare i föreningen och deltog i ett panelsamtal där föreningens unga ledare svarade på frågor. Här fick de även komma med sina bästa tips kring hur man på bästa sätt jobbar med unga ledare. 

Panelsamtal unga ledareHänderna i luften


Utbildning Svart nivå
Utbildningen på svart nivå riktade sig till ledare på junior- och seniornivå. Tanken med utbildningen var att ge möjligheten att fördjupa sin kunskap om de nya fysiologiska riktlinjerna, Knäkontroll+ och innebandyspecifik forskning. Det var även ett tillfälle att få utbyta inspiration och erfarenheter med andra ledare. 

På plats var Hanna Fridh som höll ett pass i Knäkontroll+ och förbundskapten Niklas Nordén som föreläste om spelidé. 

– Så roligt att se så många engagerade ledare på plats för att ta nya steg i sitt ledarskap. Intresse o engagemang på topp, säger Niklas Nordén.

Publicerad av Frida Stinesen Ekholm

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS